Servicii
Consultație
CEL MAI SIMPLU TRATAMANT ESTE PREVENȚIA

Consultația evaluează starea de sănătate orală, fiind și etapa în care medicul propune soluțiile de tratament! Planul de tratament va fi adaptat la nevoile și cerințele pacientului (funcționale, estetice, etc). Medicul oferă informații despre durata și complexitatea tratamentului, etapele ce trebuiesc parcurse, precum și sfaturi în alegerea metodei ideale de reabilitare!
În stadii incipiente, leziunile carioase sunt ușor de tratat și sunt mai ales, nedureroase! Ca acestea să nu se complice, veniți din 6 în 6 luni la CONSULTAȚIE!
PEDODONTIE (stomatologie pediatrica)
Presupune terapia cariilor simple si complicate cu obturatii coronare si de canal,sigilari ,periaj si detartraj. La consultatii observam si cresterea maxilarului si a mandibulei,tipul de ocluzie si viitoare ingesuiri sau spatieri dentare. Mai mult decat atat,este extrem de important ca fiecare copil sa se obisnuiasca cu vizitele la medicul dentist. Parintii care isi aduc copiii periodic la cabinet contribuie la dezvoltarea unui adult responsabil in ceea ce priveste sanatatea sa orala,cat si a intregului organism.


Ortodontie si ortopedie dento-faciala
Dintii inghesuiti sunt inestetici,se cariaza mai repede si retentioneaza mai multe resturi alimentare si placa bacteriana. Spatile sunt si ele inestetice, iar ocluziile anormale pot provoca chiar si dureri articulare.
Ortodontia creeaza zambete minunare,ocluzii corecte si incredere in sine!



Estetica dentara se ocupa de FRUMOS si include:

- Indepartarea placii bacteriene si a petelor;
- Odontoplastie cosmetica - reconturarea unei obturatii preexistente;
- Detartraj supragingival si subgingival;
- Microabraziune;
- Albire dentara in cabinetul stomatologic;
- Albire dentara la domiciliu;
- Fatetare dentara;
- Coroane dentare ceramice;
- Bonding dentar;
- Obturatii fizionomice( inculoarea dintilor);
- Bijuterii dentare;
- Remodelarea smaltului.
Terapia cariilor

Caria dentara este o leziune care distruge tesuturile dure ale dintilor. În fazele incipiente ea nu poate fi observata decât de catre medicul dentist, si cu cât caria este surprinsa într-o faza incipienta cu atât sacrificiul dentar este mai redus, tratamentul este mai simplu si mai putin costisitor.
Daca la început caria apare ca un punct colorat, ulterior apare o cavitate care, netratata, evolueaza si se complica, determinand inflamatia pulpei dentare (a nervului), ceea ce duce la necesitatea îndepartarii acestuia si obturatia canalelor radiculare.
Cavitatile coronare rezultate in urma exerezei tesuturilor alterate se obtureaza cu materiale speciale :compozit,ciment ionomer de sticla,baza hidroxid de calciu,amalgam sau se restaureaza indirect cu inlay,onlay sau pinlay.
Protetica mobila
Protezele dentare – mobile sau mobilizabile, scheletate sau cu sisteme speciale, totale sau partiale, definitive sau temporare – au scopul de a înlocui dintii si procesul alveolar ce lipseste, atunci cand edentatiile sunt mai intinse si aspectul normal al fetei se modifica.De asemenea ele au rol determinant in fizionomie, masticatia si vorbire




Protetica fixa
Coroana dentara si puntea dentara acopera sau restaureaza edentatii. Sunt lucrari dentare fixe care se cimenteaza pe bonturile protetice, dintii limitanti breselor edentate. Asemanatore sunt si puntile dentare ancorate pe implante.



Fatetele dentare
Incrustatii
Lucrari protetice pe suport din zirconium, suport metalic sau integral ceramice
Endodontie
Tratamentul endodontic este necesar cand pulpa dentara devine inflamata sau infectata sau se realizeaza in scop protetic. Dupa ce spatiul endodontic este tratat mecanic si medicamentos , medicul obtureaza canalele cu material biocompatibile.


Chirurgie dentomaxilara
Chirurgia dento-alveolară este o specialitate ce se ocupa cu prevenirea şi tratamentul inclusiv chirurgical al afecţiunilor dento-parodontale, care de regulă sunt complicaţii ale cariilor dentare. Ca ramuri ale sale amintim:chirurgia endodontică ,chirurgia preprotetică ,chirurgia parodontală ,accidentele de erupţie ale dinţilor ,incluziile dentare ,traumatisme dento-parodontale ,tratamentul edentaţiilor prin implanturi dentare.


Implantologie
Implantologia este ospecialitate de baza a stomatologiei moderne, rata mare de succes a acestora fiind asigurata de calitatea implantului si tehnica inserarii acestuia. Implanturile dentare reprezinta cea mai moderna metoda de inlocuire a dintilor absenti. Implantul este un dispozitiv asemanator ca forma cu un surub, realizat din titan foarte pur, un biomaterial perfect acceptat de organism (fiind utilizat de foarte multi ani in chirurgia ortopedica). Titanul este foarte rigid, nu se deformeaza la fortele masticatorii si este stabil in mediul bucal.


Etapele lucrarilor cu suport implantar
Medicul examineaza pacientul,analizeaza radiografiile si CT-ul dentar .Implantul se poate introduce imediat postextractional sau dupa o perioada de vindecare stabilita pentru fiecare caz in parte. Operatia de inserare a implantelor este nedureroasa si se realizeaza sub anestezie locala. In aceasta perioada se realizeaza lucrari provizorii care sa permita pacientului desfasurarea activitatilor normale.Daca volumul osos este insuficient , se realizeaza refacerea lui prin tehnici de aditie osoasa sau lifting intern sau extern de sinus. Dupa vindecarea osului, se descopera sub anestezie locala implantele prin incizii foarte mici si se aplica capele de vindecare care dirijeaza vindecarea gingiei. Din acest moment, in 2 sau 3 saptamani se vor finaliza lucrarile protetice definitive, in functie de complexitatea acestora si dupa diferite probe intraorale ale lucrarii protetice.
Indicatii
Sunt necesare efectuarea unor analize ale starii generale de sanate.Implanturile se pot pune la orice pacient sanatos, cu igiena dentara foarte buna si constient de importanta controalelor periodice la stomatolog.
Avantajele implantului dentar
Implantul actioneaza ca o radacina artificiala care transmite presiunile masticatorii osului ,prevenind resorbtia acestuia Cand dintii vecini bresei edentate sunt integri, un implant va evita slefuirea si imbracarea dintilor limitanti Cand edentatiile sunt intinse, implanturile restaureaza arcada printr-o lucrare fixa (punte pe implanturi), mult mai comoda decat varianta clasica de proteza mobila. Cand nu exista dinti restanti, implanturile vor reprezenta suportul pentru elementele speciale de mentinere ale protezei totale, care astfel va fi foarte stabila. In mod evident tratamentul cu implanturi are avantaje nete fata de tratamentul clasic, cum ar fi: mentinerea osului alveolar, protejarea dintilor restanti,refacerea fortei de masticatie, aplicarea unor lucrari fixe acolo unde tratamentul clasic nu poate realiza acest lucru.
Tratament de urgenta
Tratamente provizorii menite sa stopeze suferinta dentara ,pe termen scurt.Acestea trebuie urmate de un tratament complex ,adecvat cazului clinic.
Puteti descarca oferta noastra de pret
Va stam la dispozitie pentru orice informatie legata de oferta noastra de pret.