Implantologie

Implantologia este o specialitate de bază a stomatologiei moderne, rata mare de succes a acestora fiind asigurată de calitatea implantului și tehnica inserării acestuia. Implanturile dentare reprezintă cea mai modernă metodă de înlocuire a dinților absenți. Implantul este un dispozitiv asemănător ca formă cu un șurub, realizat din titan foarte pur, un biomaterial perfect acceptat de organism (fiind utilizat de foarte mulți ani în chirurgia ortopedică). Titanul este foarte rigid, nu se deformează la forțele masticatorii și este stabil în mediul bucal.

Indicații

Sunt necesare efectuarea unor analize ale stării generale de sănătate. Implanturile se pot pune la orice pacient sănătos, cu igiena dentară foarte bună și conștient de importanța controalelor periodice la stomatolog.

Avantajele implantului dentar

Implantul acționează ca o rădăcină artificială care transmite presiunile masticatorii osului, prevenind resorbția acestuia. Când dinții vecini breșei edentate sunt integri, un implant va evita șlefuirea și îmbrăcarea dinților limitanți. Când edentațiile sunt întinse, implanturile restaurează arcada printr-o lucrare fixă (punte pe implanturi), mult mai comodă decat varianta clasică de proteza mobilă. Când nu există dinți restanți, implanturile vor reprezenta suportul pentru elementele speciale de menținere ale protezei totale, care astfel va fi foarte stabilă. În mod evident tratamentul cu implanturi are avantaje nete față de tratamentul clasic, cum ar fi: menținerea osului alveolar, protejarea dinților restanți, refacerea forței de masticație, aplicarea unor lucrări fixe acolo unde tratamentul clasic nu poate realiza acest lucru.

Puteti descarca oferta noastra de pret

Va stam la dispozitie pentru orice informatie legata de oferta noastra de pret.